top of page
tango_paradoxe_pic1.jpg
ЗА TANGO PARADOXE

Цялата страст на тангото
в едно шампанско

Пино ноар - червено, плътно, спокойно. Шардоне - бяло, фино, свежо. Когато тези два толкова различни сорта се срещнат в избите на Шампан  от техния вихърен танц се ражда дръзко розе. Контраст, който води до пълна хармония. Един своеобразен парадокс,  като в тангото, където привидното противостояние между танцьорите се превръща в празник на страстта, a безкомпромисната динамика на ритъма е в пълен синхрон с нежните и романтични мелодии.  

 

Това са идеите, от които технолозите на Champagne Sanger са черпили вдъхновение за да създадат кювето Tango Paradoxe Brut Rosé - едно шампанско направено с много страст и любов! Идеалният подарък, който да споделиш с приятели или с любим човек.

Сортове и лозя

90 % шардоне от различни тероари в Шампан

10% пино ноар от долината на р. Марна.

Общ брой на лозята: 5

Средна възраст  40 г.

Винификация

Отделна ферментация на червеното и бялото грозде в иноксови съдове. Частична малолактична ферментация. Купажиране чрез смесване на бяло и червено вино с добавяне на 20% резервни вина. Бутилиране за втора ферментация (тираж) - 9 месеца след брането. Отлежаване върху дрождите след втората ферментация: мин. 36 мес. Дозаж: 6 гр./л.

Дегустация

Наситен малиново-сьомгов цвят с искрящи оттенъци и настойчив кремообразен перлаж от фини мехурчета. Изключително приятен, експресивен и хармоничен  аромат с нотки на малина, цитрусови кори и ягоди със сметана, които присъстват и във вкуса допълнени от забележителна свежест и деликатен букет от подправки, задържащи се дълго в устата.

Подходящи храни
 

Tango Paradoxe е едно наистина универсално шампанско, подходящо за всякакъв тип храна от аперитива до десерта. Ако трябват конкретни идеи, опитайте комбинациите с морски деликатеси, сьомга, палачинки, запечено сирене със сладко от череши или шоколад с ягоди.

CHAMPAGNE SANGER TANGO PARADOXE ROSÉ BRUT

Champagne Sanger

Наследниците и бъдещето на Шампан

 TANGO PARADOXE е едно от кюветата на Champаgne Sanger. Историята на къщата Sanger започва в началото на 20-и век със създаването на най-известното винарско училище в Шампан - Avize Viti Campus, чиито възпитаници днес правят над 80% от шампанското, което се пие по света. През 1952 г. 16 от първите възпитаници на училището решават да обединят лозята си, всичките с класификация Grand Cru, разположени в двата най известни подрегиона на Шампан - Côte des Blancs и Montagne de Reims. Така те създават марката Sanger (която произнасят "сангер"), като една от целите на новата къща е да подпомага практическото обучение на учениците във винарското училище в Авиз. Впоследствие към тях се присъединяват и други собственици на лозя, в резултат на което днес Champagne Sanger разполага със завиден портфейл от парцели в 42 села от всички подрегиони на Шампан, много от които с класификация Grand Cru и Premier Cru. Богатото разнообразие от първокласни тероари позволява на Sanger да предлага кювета във всички класически стилове шампанско и да пресъздава автентичния характера на отделните подрегиони на Шампан. Това, заедно със солидарността между ученици, винари и местна общност както и предаването на уменията и иновациите от поколение на поколение чрез училището в Авиз дава на шампанските Sanger техния уникален характер.

TANGO-PARADOXE_limestone.jpg
ЗА CHAMPAGNE SANGER
3103a0e4-3202-788b-9b8c-34e16d73e935_edited.jpg

Къде се продава TANGO PARADOXE

TANGO PARADOXЕ, както и останалите кювета на Champagne Sanger са налични в България благодарение на официалния вносител ТРЕЙДМЕЙД ООД. Sanger e бутиков прозиводител и поради ограниченото производство и популярността на марката във Франция, количествата които се внасят са малки и се продават директно от вносителя или в подбрани онлайн магазини, което пък позволява да се поддържа изключително атрактивно съотношение цена/качество. Най-бързият начин да се купи TANGO PARADOXE е през онлайн магазина drinkstore.bg като се кликне на някой от червените бутони на този сайт. Шампанското се продава и в магазина на VINOTIME на бул. Сливница 228 в София. Поръчки могат да се правят и по тел. 0897 877 003.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
ПОРЪЧКИ
ЗА НАС
bottom of page