top of page
tango_paradoxe_pic1_3.jpg
ЗА TANGO PARADOXE

Цялата страст на тангото
в едно шампанско

Пино ноар - червено, плътно, спокойно. Шардоне - бяло, фино, свежо. Когато тези два толкова различни сорта се срещнат в избите на Шампан  от техния вихърен танц се ражда дръзко розе. Контраст, който води до пълна хармония. Един своеобразен парадокс,  като в тангото, където привидното противостояние между танцьорите се превръща в празник на страстта, a безкомпромисната динамика на ритъма е в пълен синхрон с нежните и романтични мелодии.  

 

Това са идеите, от които технолозите на Champagne Sanger са черпили вдъхновение за да създадат кювето Tango Paradoxe Brut Rosé - едно шампанско направено с много страст и любов! Идеалният подарък, който да споделиш с приятели или с любим човек.

Сортове и лозя

90 % шардоне от различни тероари в Шампан

10% пино ноар от долината на р. Марна.

Общ брой на лозята: 5

Средна възраст  40 г.

Винификация

Отделна ферментация на червеното и бялото грозде в иноксови съдове. Частична малолактична ферментация. Купажиране чрез смесване на бяло и червено вино с добавяне на 20% резервни вина. Бутилиране за втора ферментация (тираж) - 9 месеца след брането. Отлежаване върху дрождите след втората ферментация: мин. 36 мес. Дозаж: 6 гр./л.

Дегустация

Наситен малиново-сьомгов цвят с искрящи оттенъци и настойчив кремообразен перлаж от фини мехурчета. Изключително приятен, експресивен и хармоничен  аромат с нотки на малина, цитрусови кори и ягоди със сметана, които присъстват и във вкуса допълнени от забележителна свежест и деликатен букет от подправки, задържащи се дълго в устата.

Подходящи храни
 

Tango Paradoxe е едно наистина универсално шампанско, подходящо за всякакъв тип храна от аперитива до десерта. Ако трябват конкретни идеи, опитайте комбинациите с морски деликатеси, сьомга, палачинки, запечено сирене със сладко от череши или шоколад с ягоди.

CHAMPAGNE SANGER TANGO PARADOXE ROSÉ BRUT

Champagne Sanger

Наследниците и бъдещето на Шампан

TANGO PARADOXE е едно от кюветата на Champаgne Sanger. Историята на къщата Sanger започва в началото на 20-и век със създаването на най-известното винарско училище в Шампан - Avize Viti Campus, чиито възпитаници днес правят над 80% от шампанското, което се пие по света. През 1952 г. 16 от първите възпитаници на училището решават да обединят лозята си, всичките с класификация Grand Cru, разположени в двата най известни подрегиона на Шампан - Côte des Blancs и Montagne de Reims. Така те създават марката Sanger (която произнасят "сангер"), като една от целите на новата къща е да подпомага практическото обучение на учениците във винарското училище в Авиз. Впоследствие към тях се присъединяват и други собственици на лозя, в резултат на което днес Champagne Sanger разполага със завиден портфейл от парцели в 42 села от всички подрегиони на Шампан, много от които с класификация Grand Cru и Premier Cru. Богатото разнообразие от първокласни тероари позволява на Sanger да предлага кювета във всички класически стилове шампанско и да пресъздава автентичния характера на отделните подрегиони на Шампан. Това, заедно със солидарността между ученици, винари и местна общност както и предаването на уменията и иновациите от поколение на поколение чрез училището в Авиз дава на шампанските Sanger техния уникален характер.

TANGO-PARADOXE_limestone.jpg
ЗА CHAMPAGNE SANGER
3103a0e4-3202-788b-9b8c-34e16d73e935_edited.jpg

Къде се продава TANGO PARADOXE

TANGO PARADOXЕ, както и останалите кювета на Champagne Sanger са налични в България благодарение на официалния вносител ТРЕЙДМЕЙД ООД. Sanger e бутиков прозиводител и поради ограниченото производство и популярността на марката във Франция, количествата които се внасят са малки и се продават в подбрани винени магазини (физически и онлайн), което пък позволява да се поддържа изключително атрактивно съотношение цена/качество. В момента може да намерите TANGO PARADOXE в Wine Cabinet 7 на ул. "Русаля" 7 в София или да го поръчате в онлайн магазина drinkstore.bg като кликнете на някой от червените бутони на този сайт. Поръчки могат да се правят и по тел. 0897 877 003.

ПОРЪЧКИ
ЗА НАС
bottom of page